Vodafone neemt mITE over voor EMM-diensten

Dit artikel delen:
deal overeenkomst partner samenwerking akkoord

Vodafone Nederland neemt de enterprise mobility-leverancier mITE systems uit IJsselstein over voor een onbekend bedrag. Met de overname wil Vodafone het aanbod van vaste en mobiele telecomdiensten voor zakelijke klanten verder integreren en uitbreiden.

Het Nederlandse mITE heeft kennis en ervaring op gebied van enterprise mobility management (emm). Met de overname wil Vodafone’s zijn positie in de zakelijke markt voor mobiele en geïntegreerde telecomdiensten verder versterken. Zakelijke klanten kunnen nu volgens het telecombedrijf terecht bij één leverancier voor een combinatie van al deze diensten, met één aanspreekpunt, één servicecontract en één rekening. Het telecombedrijf richt zich met de emm-diensten op zowel het mkb als de grootzakelijke markt.

Uit eigen onderzoek van Vodafone blijkt dat de vraag naar dit soort diensten toeneemt, omdat bedrijven het potentieel van mobiele apparaten, zoals tablets en smartphones, binnen de organisatie beter willen benutten. Volgens Alexander Saul, directeur zakelijke markt bij Vodafone Nederland, moeten medewerkers hun smartphone of tablet hiervoor meer gebruiken dan het lezen van e-mail of het bekijken van de agenda. ‘Als medewerkers die apparaten intensiever gaan gebruiken, zijn een goede bescherming van belangrijke bedrijfsinformatie en snelle en eenvoudige toegang tot relevante apps essentieel.’

Vodafone

In 2006 nam het Nederlandse telecombedrijf The Network Factory over, om vaste telecomdiensten beschikbaar te stellen voor zakelijke klanten. Vier jaar later ging Vodafone een tienjarige samenwerking aan met Eurofiber voor de uitrol van vaste glasvezeldiensten naar bedrijven. In 2012 kocht Vodafone TeleSpectrum om de zakelijke klanten in Nederland hosted telefonie te bieden. Vorig jaar volgde de overname van Nexct, een Amstelveens bedrijf dat gespecialiseerd is in het implementeren van Universal Communications-diensten op basis van Skype for Business.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-01T09:44:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.