VeliQ start door na faillissement

Dit artikel delen:

Mobile device management-dienstverlener (mdm) VeliQ maakt een doorstart. Het bedrijf is 8 oktober 2015 na het verstrijken van de surseance-termijn failliet verklaard en meldt 9 oktober 2015 dat een consortium van ict-bedrijven een doorstart financiert.

VeliQ-directeur Ron van Bijsterveld laat in een persbericht weten dat na een korte onderhandelingsperiode een consortium van ict-investeerders bereid is om een doorstart mogelijk te maken. 'Met deze investering verzekeren we ons niet alleen van een succesvolle doorstart en continuïteit, maar ook van partners met de ervaring en middelen om onze verdere groei en ambitieuze roadmap te realiseren.' 

Hij meldt niet expliciet welke partijen achter de investering zitten. In het bericht over de doorstart worden wel de namen genoemd van ict-ondernemer Rein Hoogland, (directeur van het Almeerse softwarebedrijf DinamiQs) en René Oldenbeuving, directeur van de Bredase cloud- en telecomleverancier Into. 

9 miljoen dollar

Uit het persbericht over de doorstart wordt niet duidelijk waardoor het bedrijf bankroet ging. In 2013 haalde het bedrijf nog negen miljoen dollar op voor internationale groei. Dat geld werd onder meer ingezet voor internationale uitbreiding en groei van SAP-diensten.

Veliq levert Mobidm, een mPaaS-oplossing (mobil platform as a service) om het snelgroeiende aantal smartphones, tablets en mobiele apps binnen organisaties goed beveiligd en centraal te beheren. MobiDdmmPaaS maakt voor een deel gebruik van technologie van Afaria (SAP).

Of de doorstart gevolgen heeft voor de banen bij de Nederlandse vestiging wordt niet vermeld. Computable heeft directeur Van Bijsterveld om een reactie gevraagd, maar de ceo was nog niet in de gelegenheid om te reageren. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-12T11:34:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.