RFID-leverancier Easylogic krijgt nieuwe eigenaar

rfid

Jan van Goch (links), Alex Ofman(midden) en Peter van Es (rechts). Foto: Rob Sas

Ondernemer Peter van Es heeft via een management buy-in (mbi) een meerderheidsaandeel verworven in Easylogic, een specialist in radio frequency identification (rfid) uit Moordrecht. Van Es heeft de aandelen overgenomen van algemeen directeur Alex Ofman, die na ruim tien jaar toe was aan een volgende uitdaging. Fusie- en overnamespecialist Marktlink werd ingeschakeld om een geschikte mbi-kandidaat voor Easylogic te vinden.

Van Es zet bij Easylogic in op verdere rfid-integratie in specifieke hardware-oplossingen. 'Zo gaan wij meer inzetten op het ontwikkelen en innoveren van klantgerichte oplossingen om bijvoorbeeld de arbeidsproductiviteit te verbeteren of de authenticiteit van een product te waarborgen', aldus de kersverse eigenaar.

EasyLogic werd in 1996 opgericht en zegt anno 2015 een van de grotere nichespelers op het gebied van rfid te zijn. De onderneming is winstgevend en behaalt een jaarlijkse omzet van circa 2,5 miljoen euro.  Het bedrijf telt vijftien medewerkers en verzorgt de technologie die het mogelijk maakt informatie te verzenden en te ontvangen via radiogolven. EasyLogic heeft klanten in de logistieke sector, in de tuinbouw, bij de overheid en in de zorg. Tijdens de Nuclear Security Summit 2014 verzorgde het bedrijf bijvoorbeeld op rfid-gebaseerde toegangscontrolesystemen voor het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Kandidaatkopers

Sinds 2004 waren de aandelen van het bedrijf in handen van drie aandeelhouders: algemeen directeur Alex Ofman, commercieel directeur Jan van Goch en technisch directeur Marcel Berkouwer. Marnix Messersmid van Marktlink Fusies & Overnames: 'De uitdaging was om een ambitieuze ondernemer te vinden, die probleemloos zou klikken met de andere twee aandeelhouders en die met EasyLogic de volgende stap zou kunnen maken. Na een uitvoerige zoektocht met meer dan dertig kandidaatkopers bleek de heer Van Es met zijn enthousiasme en treffend cv de meest ideale kandidaat.'

Peter van Es is bekend met technologie-oplossingen voor consumenten, bedrijven en instellingen. Hij was onder meer algemeen directeur van Logica Nederland (1982-2002) en vice-president van Hewlett Packard Nederland (2004-2007). Hiernaast was hij zes jaar lang voorzitter van de raad van commissarissen van iCentre, een grote Apple-dealer. Van 2009 tot 2012 combineerde hij dit met het leiden van de Holland Environment Group, een klein bedrijf waar hij een meerderheidsbelang in had genomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-14T10:12:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.