Ericsson verhuist van Stein naar Maastricht

Dit artikel delen:

v.l.n.r. Ericsson Nederland-directeur Rob Wolters, burgemeester Annemarie Penn-te Strake en Zweedse ambassadeur Per Holmström openen pand Ericsson

De Zweedse leverancier van telecom-oplossingen, Ericsson, verhuist van zijn kantoor in Stein, Limburg, naar Maastricht, in dezelfde provincie. Ericsson heeft, naast het kantoor in Maastricht, nog drie kantoren in Nederland, namelijk in Rijen, Sliedrecht, Hilversum. Door de verhuizing is de reis naar kantoor minder ver voor veel Ericsson-medewerkers en is ook belangrijke klant Vodafone dichterbij.

Ericsson heeft zijn voormalige kantoor in Limburg, Stein, omgeruild voor het zuidelijker gelegen Maastricht. De nieuwe vestiging staat op het bedrijventerrein Wyck in Maastricht-Zuid en heeft ongeveer tweehonderd werkplekken. Dit zijn iets meer werkplekken dan in het oude kantoor, waar ongeveer 175 mensen een plek werd geboden. Alle werknemers van het kantoor in Stein verhuizen mee naar het nieuwe kantoor en de extra werkplekken worden als flexplekken ingezet.

Ericsson heeft als doel met de verhuizing dat reisbewegingen worden verminderd en wil reizen met het openbaar vervoer en de fiets stimuleren. Daarvoor heeft de leverancier van telecom-oplossingen ook een convenant met de gemeente Maastricht afgesloten. Zo zijn er nu e-bikes voor medewerkers beschikbaar die een korte afstand naar een klant afleggen.

Daarnaast ligt het nieuwe kantoor ook een stuk dichterbij een belangrijke klant van Ericsson, Vodafone. Daar moeten Ericsson-werknemers dagelijks werkzaamheden uitvoeren. Nu de verhuizing heeft plaatsgevonden, is de reisafstand van het kantoor naar Vodafone verminderd van twintig naar twee kilometer. Ook is de nieuwe locatie voor meer dan de helft van de medewerkers dichter bij huis en ligt het kantoor vlak naast een treinstation.

‘Work Smarter’

Volgens Rob Wolters, algemeen directeur bij Ericsson Nederland, is het nieuwe pand ingericht conform het ‘Work Smarter’-concept. ‘Dit betekent veel open ruimtes voor werken en veel overlegruimtes in verschillende groottes, zodat ook project- en werkoverleggen kunnen plaatsvinden. Onze medewerkers zijn actief betrokken geweest bij de inrichting van het nieuwe kantoorpand. Iedereen heeft meegedacht over onder andere de indeling, wie komt waar te zitten, de procedures, het parkeerbeleid, de kleurstellingen en de benaming van de vergaderzalen.’

Opening met zonne-auto

De Zweedse ambassadeur Per Holmström en de burgemeester van Maastricht Annemarie Penn-te Strake verzorgden de officiële opening van het pand. Het kantoor werd door een druk op de knop geopend, terwijl de zonne-auto Stella voor het nieuwe kantoor over een symbolische startlijn reed. Ericsson is sponsor van deze vierpersoons-gezinsauto van het Solar Team Eindhoven die op zonne-energie rijdt en op 18 oktober zal starten in de World Solar Challenge in Australië.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-19T11:23:00.000Z Birgit Bunt
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.