Microsoft ontslaat nog eens 1000 medewerkers

Ontslag

Microsoft blijft reorganiseren. Na een grote ontslagronde van achttienduizend werknemers in 2014, werden deze zomer nog eens 7800 arbeidsplaatsen bij de smartphone divisie geschrapt. Nu bevestigt de techgigant aan de New York Times nog eens duizend werknemers uit meerdere divisies en landen de laan uit te hebben gestuurd. Deze ontslagen waren een uitbreiding op de eerdere reorganisatie bij de telefoondivisie.

Sinds de overname van Nokia rommelt het binnen de nieuwe ontstane organisatie (Microsoft/Nokia). Het personeelsbestand van Microsoft werd door de overname van Nokia fors uitgebreid. Dit leidde in de zomer van 2014 tot een reorganisatie waarbij achttienduizend werknemers werden ontslagen. Het trof voornamelijk de smartphone tak. Een jaar later, in juli 2015, bleek Microsoft nog een grote ontslagronde door te voeren, waarbij 7800 arbeidsplaatsen uit de smartphone divisie werden geschrapt. Nu heeft Microsoft nog duizend werknemers de laan uit gestuurd. Dit wilde Microsoft stil houden, maar werd door de New York Times opgepikt bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers.

Uit de financiële resultaten over het derde kwartaal blijkt dat Microsoft een omzet van 20,4 miljard dollar heeft gerealiseerd, een lichte daling ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig jaar (23,2 miljard dollar). Daarnaast genereerde het een winst van 4,6 miljard dollar. In het tweede kwartaal van 2015 draaide Microsoft nog een verlies van 3,2 miljard dollar. Dit kwam door de afschrijving van 7,5 miljard op Nokia. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ja, dat krijg je er nou van...
Mensen zijn niet 'gek', klanten blijven niet investeren in hetzelfde.
Dat was alleen weggelegd voor Henry Ford en dan nog... deze deed aan innovatie (lees: Ford T). Ik vind het een prima ontwikkeling, zeker in aanmerking genomen m.b.t. tot Windows 10. @MS, ik zal je niet missen!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-23T10:10:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.