T-Mobile heeft landelijke 4G-dekking

Dit artikel delen:
Vrouw met smartphone

Telecombedrijf T-Mobile heeft naar eigen zeggen een landelijke dekking van het 4G-netwerk bereikt. Momenteel heeft 95 procent van alle Nederlandse inwoners toegang tot het netwerk. Het telecombedrijf werkt de komende maanden aan een uitbreiding van het dekkingsgebied. Eind dit jaar wil het een 4G-dekkingspercentage van 99 procent bereiken.

De afgelopen 2,5 jaar heeft T-Mobile gewerkt aan de uitrol van het 4G-netwerk. Het bestaat uit zowel hoge (1800MHz) als lage (900MHz) frequenties. Deze lage frequenties moeten zorgen voor een sterke dekking binnenshuis.

Voor het 4G-netwerk beschikt het telecombedrijf over ruim zevenduizend 4G-zendmasten, verspreid over het hele land. T-Mobile heeft hierdoor naar eigen zeggen de grootste capaciteit in Nederland. Het zegt deze capaciteit nodig te hebben om het groeiende datagebruik te kunnen verwerken.

T-Mobile is niet de eerste met een landelijk dekkend 4G-netwerk. KPN en Vodafone hadden dit al eerder. Alleen Tele2 is nog bezig met de uitrol van het 4G-netwerk. Het heeft nu een dekking van ongeveer 90 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-30T09:52:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.