Rijkswaterstaat stuurt Blackberry met pensioen

Dit artikel delen:

Rijkswaterstaat vervangt alle Blackberry-toestellen door iPhones (Apple) en smartphones van Sony. Volgens de uitvoeringsorganisatie is de bestaande Blackberry-omgeving verouderd en voldoet deze niet meer aan de functionele eisen van de organisatie. De vervangingsslag moet voor het einde van 2015 zijn afgerond.

Begin 2015 waren er binnen de organisatie nog 6500 Blackberry-toestellen in omloop. Rijkswaterstaat zette de toestellen sinds het jaar 2000 in. In de loop van de jaren groeide het aantal apparaten naar 6500 stuks.

Als redenen voor de vervanging van de Blackberry-toestellen worden onder meer de grootte van het beeldscherm, accuduur, het besturingssysteem, het geheugen en de opslagcapaciteit genoemd. Ook de beperkte beschikbaarheid van apps en zorgen om de beveiligingsopties zijn volgens de organisatie een reden om de toestellen te vervangen.

Er is gekozen voor nieuwe smartphones die de medewerkers een betere ondersteuning moeten bieden. De nieuwe toestellen worden onder meer uitgerust met een virtual national roaming-optie. Dat betekent dat als het Vodafone-netwerk niet beschikbaar is, het toestel overschakelt naar een andere provider.

i-strategie

De vervangingsslag past in de i-strategie van Rijkswaterstaat. De organisatie wil de ondersteuning van ict-apparatuur standaardiseren naar een beperkt aantal en typen apparaten per medewerker.

Rijkswaterstaat -cio Perry van der Weyden schetste eerder in het Computable-artikel 'Rijkswaterstaat is op weg naar minder inhuur' de grote lijnen van die i-strategie.

De organisatie maakte onlangs ook bekend dat het de ict-servicedesk voor de komende vier jaar uitbesteedt aan Fujitsu en InWork.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

> beveiligingsopties

Die zijn met Android geen probleem?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-07T11:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.