Ethernet haalt 'wide area'-dekking

Het Metro Ethernet Forum (MEF) heeft begin deze week de plannen voor 'carrier ethernet' en certificering van apparatuur daarvoor uiteengezet. De aloude netwerktechnologie groeit uit en kan metropolen bestrijken en zelfs wan-bereik (wide area network) krijgen.

Ethernet-uitvinder Bob Metcalfe (59), tevens adviseur bij het non-profit MEF, gaeeft tekst en uitleg. “Hiermee ontstijgt ethernet het niveau van lokale netwerken; het verbindt die met elkaar.” Het idee van carrier ethernet is een betrouwbare, schaalbare infrastructuur die als één geheel te zien valt.

 

MEF-president Nan Chen legt uit dat carrier ethernet een ‘any to any’-verbinding biedt voor de aangesloten apparaten en systemen. Dit biedt voordelen voor bedrijfsapplicaties. Die kunnen dan gewoon functioneren voor verschillende locaties zonder dat er gecompliceerde extra’s nodig zijn, zoals routering en adresvertaling. Chen schetst ook de voordelen voor netwerkdiensten waarbij kwaliteitsgaranties van belang zijn, zoals voip (voice over ip) en televisie-multicasting. Dat laatste kan dan ook gericht plaatsvinden, wat de netwerkbelasting aanzienlijk vermindert vergeleken met huidige ‘uitzendingen’.

Meer over Ethernet in wan kunt u vinden in de Computable van 15 april 2005

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-15T09:53:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.