Gratis VoIP is slecht voor het imago

Sinds telecomtoezichthouder Opta heeft aangegeven KPN voorlopig geen regels voor ip-telefonie op te leggen, zijn de geruchten over een gratis VoIP-aanbod niet van de lucht. Het gebrek aan regels zal ip-telefonie voor bedrijven geen goed doen.

Geen van de spelers op de Nederlandse telecommarkt is op dit moment gebaat bij de onduidelijkheid over regels voor VoIP. Dit werd duidelijk uit de rondetafeldiscussie over de integratie van spraak met datanetwerken op de TINE-beurs die afgelopen dinsdag op de Computable-stand plaatsvond.

 

"Ook KPN wil zo snel mogelijk duidelijkheid over de spelregels die rond VoIP zullen gelden. Je moet voorkomen dat je bedrijven na aanpassing van de regels alsnog met prijs- en toegangsregels opzadelt", bracht Hans Vogel, directeur bij de divisie Vast van KPN in de discussie in. Hij wilde en kon nog niets zeggen over het VoIP-aanbod dat het concern op dit moment voorbereidt voor de consumenten- en bedrijvenmarkt.

Het ’gratis’-imago dat aan VoIP komt te hangen doet de markt geen goed. "Het is heel belangrijk dat er van alle partijen een aanbod komt dat op de kosten van de dienst is gebaseerd. Het gratis weggeven van ip-telefonie door KPN en andere aanbieders zal op termijn een funeste uitwerking hebben op de kwaliteit van de diensten", aldus Arjen Berendsen, directeur Nederland van isp Easynet

 

Het volledige verslag van de discussie staat in de Computable van vrijdag 22 april 2005.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-20T12:07:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.