ICT Group richt Mobile-divisie op

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener ICT Group heeft een nieuwe divisie opgericht: ICT Mobile. Die tak richt zich op organisaties die hun ict beschikbaar willen maken voor mobiel werken. Het beschikt over een eigen Mobile Enterprise Application Platform (MEAP) dat als webdienst wordt geleverd.

De diensten bestaan onder meer uit de levering van connecties met back-end-systemen, clients voor verschillende mobiele besturingssystemen zoals Windows, Android en iOS, en dashboards voor tracking, planning en het meten van prestaties aan de hand van kpi's (key performance indicators).

Huub van der Linden, die de nieuwe tak samen met Jeroen Donkers gaat leiden: 'Steeds meer bedrijven zoeken naar mogelijkheden om functionaliteit uit systemen te ontsluiten naar mobiele medewerkers. Dat onderwerp staat hoog op de agenda van managers. '

Hij vertelt dat het Mobile Enterprise Application Platform (MEAP) beschikbaar is voor verschillende branches. Van der Linden ziet vooral veel vraag van organisaties die SAP-gebruiken en die systemen beschikbaar willen stellen voor mensen in het veld.

'Toepassingen die steeds vaker gevraagd worden, zijn bijvoorbeeld meldingen voor track and trace. Bedrijven zoeken naar een mobiele omgeving waarin ze bijvoorbeeld gegevens kunnen delen met onderaannemers over het verloop van een zending van goederen. Ook de vraag naar oplossingen voor mobiel werken in de zorg stijgt.'

Portals en apps

Van der Linden die al zo'n twintig jaar actief is binnen logistiek en ict: 'Terminals gingen vroeger vijf tot zeven jaar mee, maar die tijden zijn veranderd. Nu is een jaar al lang doordat ontwikkelingen zich razendsnel opvolgen. Snel leveren is belangrijk. Vandaar dat Agile en Scrum centraal staan binnen de aanpak van die nieuwe divisie.'

Die tak bestaat vooralsnog uit vier man, maar volgens Van der Linden wordt intensief samengewerkt met andere divisies, zoals een divisie binnen ICT Group die specifiek is toegespitst op technologie voor portals. Ook beschikt ICT over een divisie die native apps bouwt. Daarmee zal ook de samenwerking worden gezocht.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-04T11:59:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.