Licentie digitale ether-tv KPN verlengd tot 2030

Agentschap Telecom heeft KPN een nieuwe licentie voor digitale ethertelevisie verstrekt die loopt tot 1 februari 2030. De huidige licentie van KPN-dochter Digitenne loopt af op 31 januari 2017. Door de verlenging is de continuïteit van de dienstverlening aan honderdduizenden gebruikers gewaarborgd, stelt KPN.

De huidige vergunninghouder voor digitale ethertelevisie, Digitenne, blijft het recht houden gebruik te maken van frequenties voor digitale ethertelevisie (DVB-T). De nieuwe vergunning gaat in per 1 februari 2017 en heeft een looptijd van 13 jaar.

De vergunning zou door Agentschap Telecom worden verdeeld via een veiling die vandaag van start zou gaan. Naast KPN/Digitenne was er nog een, onbekend gebleven, deelnemer, maar die heeft zich teruggetrokken. Daardoor verviel de noodzaak tot veilen en is de vergunning verleend aan de enige resterende deelnemer.

DBV-T2

De nieuwe vergunning zorgt ervoor dat de kijkers door het gebruik van een nieuwe technologie (DVB-T2) televisieprogramma’s in HD-beeldkwaliteit kunnen worden aangeboden. KPN wil Digitenne als innovatieve dienst in het tv-aanbod (naast iTV en Play. van KPN) verder ontwikkelen op basis van DVB-T2.  

Het toepassen van deze efficiëntere technologie is daarnaast nodig omdat een deel van de omroepband (de 700 MHz-band) in 2020 beschikbaar zal komen voor mobiele communicatie, waardoor de verdere groei hiervan mogelijk is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-04T15:29:00.000Z Rik Sanders