MCI kiest toch voor het bod van Qwest

MCI, dat eerder al akkoord was gegaan met een lager overnamebod van Verizon, is nu toch gezwicht voor de 9,9 miljard dollar die Qwest wil neertellen.

Verizon, dat niet meer van 7,8 miljard dollar had geboden, voert nu al drie maanden lang een overnamestrijd om MCI met telecomconcurrent Qwest.
MCI had al drie keer een hoger bod van Qwest afgewezen en leek te kiezen voor het lagere overnamebedrag van Verizon, omdat dat bedrijf meer financiële stabiliteit en betere groeiperspectieven zou bieden.

Nu willen de investeerders in MCI blijkbaar toch liever gaan voor het geld. De aandeelhouders zouden van Qwest 30,40 dollar krijgen per aandeel, uitbetaald in cash en in aandelen.

Verizon heeft nu vijf dagen tijd om eventueel een nieuw bod te doen. Het zou ook kunnen afzien van de overname, en kiezen voor de 240 miljoen dollar schadevergoeding van MCI wegens contractbreuk.

Het bestuur van MCI kan zelf zijn aanbeveling voor het Qwest-bod nog tot 3 mei opnieuw wijzigen in het voordeel van Verizon. Hoe dan ook kan de onderneming pas een overeenkomst tekenen met Qwest na de officiële beëindiging van de overeenkomst met Verizon.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-25T14:02:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.