Vooral management van bedrijven blijkt mobiel

Dit artikel delen:

Mobiele toegang tot bedrijfsnetwerken blijkt in de eerste plaats bedoeld voor het management van de onderneming. Daarna komen IT-ondersteuning en sales & marketing. Kenniswerkers staan verrassend laag op de ranglijst.

Dat blijkt uit de Mobility Benchmark van IDC. Ruim 40 procent heeft mobiel toegang tot email van het bedrijf, 27 procent tot groupware applicaties en 21 procent tot 'relevante bedrijfsapplicaties'. 60 procent van de toegang tot beide laatste groepen applicaties is real time, de overige 40 procent loopt via synchronisatie.

Mobiele telefoons, pda’s en smartphones blijken (spraak)communicatiemiddelen die een groeiende meerderheid van de onderneming voor zijn medewerkers aanschaft. Het gebruik van notebooks, tablet pc’s, pda’s en smartphones zal in 2005 en 2006 blijven toenemen, dat van pda’s het snelst: van 10,1 procent (2005) tot 14,1 procent van de ondervraagde ondernemingen.

De toegang tot bedrijfsnetwerken geschiedt in het merendeel van de gevallen via een breedbandaansluiting. Kabel en dsl nemen in 2006 ruim een derde van de verbindingen voor hun rekening, gsm, gprs en umts komen tot 20 procent. Een derde van de medewerkers heeft contact met het ondernemingsnetwerk vanuit huis. Wlan heeft kennelijk de voorkeur boven hotspots; IDC vermoedt dat dit een gevolg is van zorg over de veiligheid van hotspots.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-27T12:00:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.