Managed hosting door True

BlackBerry stopt productie smartphones

Mobieletelefoonproducent BlackBerry stopt met het maken van smartphones en gaat zich helemaal richten op het ontwikkelen van software. Smartphones met het logo van BlackBerry worden voortaan geproduceerd door derden. Er is al een contract met het Chinese TCL, dat de eerder dit jaar op de markt gebrachte DTEK50 bouwt. Deze smartphone draait op Android.

BlackBerry gaat zich volledig richten op het aan andere partijen licenseren van zijn mobiele software. Er is al een overeenkomst met een telecomprovider in Indonesië. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld geïnvesteerd in mobiele beveiligingstechnologie, onder meer via de aankoop van Good Technology. 

Het besluit om te stoppen met de productie van eigen smartphones werd bekend gemaakt tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers van de onderneming. BlackBerry heeft over de laatste maanden 334 miljoen dollar aan omzet gegenereerd. Dat resulteerde uiteindelijk in een verlies van 372 miljoen dollar.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5845999). © Jaarbeurs IT Media.
?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×