John van Vianen wordt baas zakelijk Ziggo/Vodafone

John van Vianen

Ex-directeur zakelijke markt bij KPN John van Vianen wordt per 1 november de nieuwe directeur voor de zakelijke markt bij Ziggo/Vodafone. Vodafone benadrukt dat het gaat om een voorgenomen benoeming. De nieuwe joint venture wordt na definitieve goedkeuring door de Europese Commissie per 1 december een feit.

In februari van dit jaar werd bekend dat Ziggo en Vodafone Nederland verder gaan als één bedrijf. De nieuwe provider met een vast en mobiel netwerk moet beter concurreren met bedrijven als KPN, T-Mobile en Tele2. Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo, heeft een joint venture met Vodafone opgericht om de nieuwe provider te creëren. Beide bedrijven krijgen de helft van de gezamenlijke onderneming in handen. Daarvoor heeft Vodafone een miljard euro betaald aan Liberty Global.

Besparing

Onder welke naam de nieuwe provider actief zal zijn, is nog niet bekend. Ook is nog niet precies duidelijk of er iets verandert voor bestaande klanten van Vodafone of Ziggo. Wel is duidelijk dat er nieuwe abonnementen zullen worden aangeboden waarin vast internet via het Ziggo-netwerk en mobiel internet via het Vodafone-netwerk is inbegrepen. Door de samenvoeging van de twee bedrijven denken Vodafone en Liberty Global uiteindelijk zo'n 280 miljoen euro per jaar te kunnen besparen. Het gaat daarbij onder meer om kosten op infrastructuur, marketing en administratie. De bedrijven spreken niet over het verlies van banen. De joint venture moet nog worden goedgekeurd door de Europese Commissie. Als de commissie akkoord is, gaat de nieuwe provider per 1 december van start. 

John van Vianen verliet KPN per 1 januari 2015. Daarna werkte hij als adviseur voor verschillende private enquity en managementconsultancybedrijven als McKinsey. Daarnaast is Van Vianen investeerder in verschillende start-ups gericht op IoT, big data, kunstmatige intelligentie en blockchain. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Beste John,

Als eerste daad zou u dan ook ervoor kunnen zorgen dat ik niet meer wordt lastig gevallen door zeer opdringerige tot op het onbeschofte af telemarketeers?

Na Max Verstappen voor consumer een nieuw gezicht voor Ziggo/Vodafone Business; John en Max houden van snelle auto's en van... knallen; remmen eraf, gas erop, heel veel succes John!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-12T09:56:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.