Consumententak Vodafone in handen van T-Mobile

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

Vodafone Thuis, de consumententak van de Nederlandse telecomaanbieder, is verkocht aan T-Mobile Nederland. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt. De verkoop is nodig, omdat Vodafone anders geen toestemming van de Europese Commissie krijgt voor de fusie met Ziggo in Nederland.

De afsplitsing van Vodafone Thuis was een toezegging die Vodafone Group en Liberty Global, moederbedrijf van Ziggo, aanboden aan de Europese Commissie als voorwaarde voor toestemming voor de fusie tussen Vodafone Nederland en Ziggo in Nederland. 

De transactie is onder voorwaarde dat de Nederlandse mededingingsautoriteit en de Europese Commissie T-Mobile Nederland goedkeuren als geschikte koper van Vodafone Thuis. De bedrijven verwachten de verkoop in december af te ronden. 

Joint venture Vodafone/Ziggo

In februari van dit jaar werd bekend dat Ziggo en Vodafone Nederland verder gaan als één bedrijf. De nieuwe provider met een vast en mobiel netwerk moet beter concurreren met bedrijven als KPN, T-Mobile en Tele2. Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo, heeft een joint venture met Vodafone opgericht om de nieuwe provider te creëren. Beide bedrijven krijgen de helft van de gezamenlijke onderneming in handen. Daarvoor heeft Vodafone een miljard euro betaald aan Liberty Global.

Ex-directeur zakelijke markt bij KPN John van Vianen is de nieuwe directeur voor de zakelijke markt bij Ziggo/Vodafone. De nieuwe joint venture wordt na definitieve goedkeuring door de Europese Commissie per 1 december een feit.

Vodafone Nederland boekte in 2015 een omzet van 1,929 miljard euro. De omzet van Ziggo bedroeg in 2015 2,484 miljard.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-07T09:21:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.