Samsung: accu is oorzaak problemen Galaxy 7

Dit artikel delen:

Problemen met de batterij zijn de oorzaak van de problemen met de Samsung Galaxy Note 7-toestellen. De accu was te groot voor het chassis en accu's konden in brand vliegen door problemen met de isolatielaag. Samsung scherpt de kwaliteitscontrole voor nieuwe producten aan en breidt de tests van accu's uit.

De uitkomsten van het onderzoek naar de problemen met de Galaxy Note 7 zijn 23 januari 2017 gepresenteerd. Op infographics van de leverancier is te zien dat de accu van de Galaxy 7 in een te nauw chassis is geplaatst, in de verdrukking raakt en daardoor kortsluiting en brand kan veroorzaken. Uit de onderzoeken komt ook naar voren dat de overstap naar een andere acculeverancier geen soelaas bood. Door problemen met de isolatoelaag vatten ook die accu's vlam.

Samsung zegt toe de kwaliteitscontroles bij de fabricage van hardware aan te scherpen Zo moeten incidenten in de toekomst voorkomen worden. Ook de controle van accu's is aangescherpt. Deze worden voortaan op acht punten gecontroleerd. Naast visuele en technische inspecties worden bijvoorbeeld ook simulaties van gebruik en de gevolgen van veelvuldig op- en ontladen getest. Of deze methode sterk afwijkt van eerdere accu-tests maakt de leverancier niet bekend.

Tijdens de persconferentie reageerde Samsung ook op vragen over de introductie van Galaxy 8, de opvolger van het geplaagde Galaxy Note 7-toetel. Samsung zal die opvolger niet, zoals werd verwacht, op het Mobile World Congres in Barcelona presenteren. Dat evenement dat van 27 februari tot 2 maart 2017 plaatsvindt, is vaak het moment waarop grote leveranciers hun nieuwe toestellen introduceren.

Zwaar jaar

Samsung haalde eind 2016 ruim 2,5 miljoen Galaxy Note 7-toestellen van de markt na incidenten waarbij het toestel in brand vloog. Er werd al eerder gespeculeerd dat problemen met de accu de oorzaak waren van dat falen, maar Samsung stelde in samenwerking met verschillende partijen een uitgebreid onderzoek in naar het euvel.

De problemen betekenen voor het Zuid-Koreaanse concern een miljardenstrop. De directie liet eerder weten dat 2017 een zwaar jaar zal worden voor het bedrijf.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-23T11:59:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.