Ondernemend Nederland na zeven jaar terug op MWC

Mobile World Congress 2017

Dit artikel delen:

Het Holland Paviljoen op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona is vanmiddag officieel geopend. Na de aanwezigheid van het Dutch Mobile Networking Event (DMNE) op de wereldwijde telecombeurs duurde het maar liefst zeven jaar voordat ons land weer vertegenwoordig was. De opening van het paviljoen werd verzorgd door KPN-topman Eelco Blok, de Nederlandse ambassadeur in Spanje Matthijs van Bonzel en de Haagse wethouder Saskia Bruines. Het evenement is vandaag gestart en duurt tot 2 maart 2017.

KPN-ceo Eelco Blok is trots op het paviljoen. ‘Als Nederland lopen we voorop qua infrastructuur en diensten. Zo hebben we het beste 4G-netwerk van Europa met veel gebruikers en zijn we pioniers op het gebied van 5G, IoT, security en big data. We staan wereldwijd ons mannetje en het is mooi dat we dit na zeven jaar weer opnieuw uitdragen tijdens het MWC. Om het niveau in ons land hoog te houden, moeten we als bedrijven blijven investeren en moet de overheid de markt zo reguleren dat ontwikkeling en groei mogelijk is.’ 

Bedrijven en overheid

Ook ambassadeur Van Bonzel is blij dat Nederland ‘weer terug is’. ‘Israël was vorig jaar onze inspiratiebron voor dit paviljoen en nu staan we er ook echt. Het is mooi dat bedrijven en overheden bij het paviljoen samenkomen. Volgend jaar staan we er weer en dan maken we het nog groter.’ Saskia Bruines van de gemeente Den Haag stelt ten slotte dat ze onder de indruk is van het paviljoen en benadrukt hoe sterk Nederland is op het gebied van security. ‘Den Haag wil hierin als stad van vrede en recht een belangrijke rol blijven spelen.’

In het Holland Paviljoen staan naast het bedrijfsleven ook The Hague Security Delta (HSD), RVO.nl, InnovationQuarter, WestHolland Foreign Investment Agency (WFIA), Startup Delta, Enterprise Summit en de gemeente Den Haag met als doel de economische groei in de sectoren mobiele technologie, veiligheid en it te bevorderen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-27T18:18:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.