Voiceworks versterkt zich met Xenosite

Deal handen schudden overname

Voiceworks, aanbieder van zakelijke communicatieoplossingen, neemt Xenosite, de leverancier van breedband- en spraakdiensten uit Drachten over. Met de overname vergroot Voiceworks uit Almere zijn schaalgrootte en omzet en zegt het zijn concurrentiepositie als onafhankelijke aanbieder te versterken.

Xenosite, opgericht in 1998, levert internetverbindingen, van dsl tot glasvezel, aan de Nederlandse zakelijke markt. Dit doet het bedrijf zowel direct aan klanten als via partners. Er werken zo'n 25 man bij het bedrijf.

Het bedrijf uit Drachten is gespecialiseerd in grote breedbandvolumes. Voor Voiceworks-partners betekent dit de overname dat de breedbandexpertise van Xenosite voor hen wordt ontsloten en dat zij kunnen profiteren van meer breedbanddiensten en concurrerende prijzen. Xenosite-partners kunnen dankzij de acquisitie hun portfolio uitbreiden met de mobiele en spraakdiensten van Voiceworks.

Voiceworks, gestart in 2005 en actief in de Benelux en Duitsland, heeft circa 210 medewerkers in dienst. Het bedrijf levert groothandeloplossingen, inclusief ondersteuning aan onder andere pbx-installateurs, ict-partners, carrier- en internetdienstverleners en ict-dienstverleners. De verwachte omzet van Voiceworks na de overname is in 2017 61 miljoen euro. Volgens algemeen directeur Stijn Nijhuis is de overname van Xenosite een belangrijke stap om de groei de komende jaren te versnellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-10T07:57:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.