Eurofiber-dochter Unet lijft Visser Communicatie in

Dit artikel delen:

Vincent Visser (links) en Theo de Vries (rechts).

Unet, het dochterbedrijf van Eurofiber uit Almere, heeft Visser Communicatie overgenomen. Met de aankoop wil het bedrijf zijn positie in Noord- en Midden-Nederland verstevigen, en dan vooral zijn ip-vpn-diensten in het mkb en de grootzakelijke markt. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Vincent Visser, oprichter en directeur van Visser Communicatie: ‘Het is nu een goed moment om de krachten te bundelen met Unet. We hebben dezelfde innovatiedrang, en onze diensten passen goed bij elkaar. Samen bieden we klanten oplossingen op het vlak van connectivity, managed services en security.’
Theo de Vries, algemeen directeur van Unet: ‘Door samen op te trekken, kunnen we harder groeien in de zakelijke telecommarkt. We willen ons onderscheiden van telecomreuzen door onze persoonlijke benadering, ondernemerschap en de wil om vooruitstrevende dienstverlening te bieden. Visser Communicatie is voor ons een belangrijke aanvulling op draadloos gebied: managed wifi en 4G als opvang bij uitval. ’

Groeistrategie

Alex Goldblum, ceo van de Eurofiber Group, ziet de overname van Visser Communicatie als een logische stap voor Unet om zich verder te versterken. ‘Eurofiber Group zal zich blijven focussen op verdere groei als aanbieder van digitale infrastructuren.’

Visser Communicatie gaat op in de organisatie van Unet. Het bedrijf is actief op het gebied van telecommunicatie, netwerkinfrastructuren, cloud- en datacenterdiensten. Vanuit Amsterdam en Groningen biedt de onderneming oplossingen gericht op spraak-, data- en beeldcommunicatie over glasvezel. Onder meer NOC*NSF, FC Groningen en Pathé zijn klant.

Unet biedt breedbandoplossingen en communicatiediensten voor het mkb in Nederland. Het bedrijf levert zowel standaardtelecomoplossingen als meer complexere multi-sitenetwerken met glasvezel als basisdienst. Klanten zijn onder meer Warmteservice, het Wellant College en Mojo Concerts.

De overname van Visser Communicatie volgt ruim een jaar nadat Unet de Friese breedbanddienstverlener FR-IX uit Leeuwarden overnam. Door de overname verstevigde de aanbieder naar eigen zeggen zijn positie in de markt voor zakelijke glasvezeldiensten. Unet is in 2013 namelijk overgenomen door Eurofiber en beschikt daardoor over een landelijk dekkend glasvezelnetwerk.

Eurofiber Group uit Maarssen heeft momenteel 280 medewerkers in dienst en bestaat uit de dochtermaatschappijen Eurofiber Nederland, Eurofiber België, Datacenter Utrecht en Unet. Sinds 2015 is Antin Infrastructure Partners de aandeelhouder van Eurofiber.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-10T09:14:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.