KPN wint slepende rechtszaak van Entropia

Dit artikel delen:
vrouwe justitia rechter rechtszaak rechtbank

KPN hoeft geen schadevergoeding te betalen aan Entropia voor een aantal mislukte samenwerkingen. De Haagse rechtbank oordeelt dat beide partijen gerechtigd waren om overeenkomsten rondom semafonie, een Tetranetwerk en een contract met het Amsterdamse Gemeentelijk Vervoers Bedrijf (GVB) te ontbinden. Entropia hangt wel een schadevergoeding boven het hoofd.

Dat meldt vakblad Verbinding dat de zaak op de voet volgt. Volgens het blad wijst de rechter alle vorderingen van Entropia af. Volgens de rechtbank is het bedrijf er niet in geslaagd om aan te tonen dat KPN en TetraNed tekort zijn geschoten in het nakomen van hun contractuele verplichtingen.

In de rechtszaak die door Entropia was aangespannen, claimt zijn een schadevergoeding van 28 miljoen euro van KPN voor het niet nakomen van afspraken. KPN claimt op haar beurt ruim tien miljoen euro van Entropia.

De rechtbank oordeelt dat KPN en Entropia gerechtigd waren om in juni 2015 de Overeenkomst Semafonie, de Overeenkomst Tetranetwerk en de Overeenkomst GVB te ontbinden. KPN wordt in de tegenclaim in het gelijk gesteld.

In het vonnis van de rechter staat: 'Terecht betogen zij dat als gevolg van die ontbindingen op Entropia ongedaanmakingsverbintenissen zijn komen te rusten. Entropia is gehouden de schade te vergoeden die KPN en TetraNed als gevolg van de ontbindingen hebben geleden.'

Hoogte schadevergoeding

De hoogte van de te betalen schadevergoeding is volgens Verbinding nog niet duidelijk. 'Partijen twisten over de omvang daarvan. Tijdens de hoorzitting van beide partijen op 19 januari 2017 zijn deze onderwerpen nog onvoldoende besproken. Ter zitting is met name gesproken over de verbintenissen over en weer, de uitvoering van de drie overeenkomsten en de vraag of partijen daarbij zijn tekortgeschoten.'

Naast een claim van ruim tien miljoen euro, eist KPN ook 122 Motorola MTS Basisstations terug van Entropia, en twee Motorola Switches zoals door TetraNed zijn geleverd aan Entropia. KPN en TetraNed kunnen nog schriftelijk reageren op de stellingen van Entropia.

De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan over de financiële afhandeling van de zaak. Die staat 7 juni op de rol. 

Langlopend conflict

Het langlopende conflict dat in de rechtszaal wordt uitgevochten, draait om een serie contracten die in 2013 aan de bedrijven zijn gegund. De samenwerking werd in 2015 beëindigd wegens conflicten tussen de partijen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-28T11:59:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.