Zesde editie Dutch Technology Week van start

Dit artikel delen:

De zesde editie van de Dutch Technology Week (DTW) is maandag 15 mei van start gegaan in Eindhoven. Tot en met zaterdag 20 mei staan er allerlei bijeenkomsten, demonstraties en debatten rondom thema's als zorg energie en mobiliteit op het programma.

Tijdens de opening vond een ontbijtbijeenkomst voor ruim 250 gasten plaats in het Klokgebouw, op Strijp-S in Eindhoven. Studenten van de TU/e en Fontys Hogescholen toonden projecten en er zijn debatten gehouden.

Het thema van de DTW is: Technology Connects. Sprekers, waaronder vertegenwoordigers uit de drie economische kerngebieden (Amsterdam, Rotterdam en Brainport Eindhoven), discussieerden over dat onderwerp. Daarbij was onder meer Harry van Dorenmalen (vicevoorzitter IBM Europe en portefeuillehouder Health Economic Board Amsterdam) aanwezig. Hij benadrukte het belang van samenwerking. 'In de wereld is Nederland zo groot als een postzegel, dus het is van het grootste belang dat wij elkaar opzoeken en samenwerken om onze positie in de wereld te behouden en te versterken.'

Tijdens een debat over het onderwijs en ict kwam de mogelijke herinvoering van een numerus fixus voor technische studies aam bod. Sprekers waren Frits van Hout (voorzitter Klankbordgroep DTW, lid Raad van Bestuur ASML), Ineke Dezentjé Hamming (voorzitter/directeur FME-CWM) en Marieke Blom (hoofdeconoom ING). 

Activiteiten

De zesde editie van de DTW wordt 20 mei afgesloten met een grote publieksdag. Op vijf locaties in Brainport Eindhoven en op vier locaties in Noord-Nederland geven technologiebedrijven een kijkje binnen de muren van hun organisatie.

Samenwerkende partners organiseren met elkaar meer dan vijftig activiteiten, gericht op zowel professionals in de ict en techniek, als op een bredere doelgroep. Het programma is te vinden op: http://www.dutchtechnologyweek.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-16T09:54:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.