KPN sluit klantenservice in Eindhoven

300 medewerkers verliezen hun baan

Dit artikel delen:
Ontslagen

KPN sluit de afdeling klantenservice in Eindhoven per 1 januari 2018. Hierdoor worden 177 fte’s geschrapt. wat neerkomt op ongeveer driehonderd medewerkers. Zij zijn vorige week geïnformeerd. De klantenservicecentra in Enschede en Groningen, waar zo’n drieduizend mensen werken, blijven volgens KPN buiten schot.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Volgens de krant constateert KPN een daling in de drukte op de klantenservice-afdelingen in de afgelopen jaren. Zo is het aantal telefoontjes in het afgelopen jaar met 40 procent gedaald. Het telecombedrijf stelt dat dit komt doordat klanten steeds meer zaken kunnen regelen via de website of applicatie. Daarnaast is het aantal klachten afgekomen.

Het telecombedrijf verwacht dat deze dalende trend de komende jaren doorzet. Daarom besluit het bedrijf om het klantenservicecentrum in Eindhoven per 1 januari 2018 te sluiten. Ongeveer driehonderd medewerkers (177 fte), worden daardoor ontslagen. Zij worden begeleid naar ander werk, zowel binnen als buiten de organisatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-13T09:32:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.