'Even geduld aub' voor KPN-klanten van OV-chip Mobiel

Dit artikel delen:

KPN-klanten die hun Android-smartphone willen koppelen met OV-chip Mobiel moeten na bijna twee maanden nog steeds geduld hebben. Translink laat weten dat er 'helaas' nog steeds geen betrouwbare koppeling beschikbaar is. Op de website van OV-chipkaart kunnen KPN-klanten zich voorlopig alleen registreren. Ze krijgen dan bericht als de koppeling in de lucht is.

Woordvoerder Nicky Jansen reageert op vragen van Computable dat er hard wordt gewerkt om het proces te verbeteren. Op de vraag of de koppeling voor het einde van de zomer is afgerond, antwoordt ze: 'We wilden het al eerder voor elkaar hebben, maar helaas is dat niet gelukt.' Volgens haar gaat zorgvuldigheid boven snelheid.

Jansen wil niet in detail ingaan op de problemen met de invoering van OV-chip Mobiel voor KPN-klanten. 'Eerst volgt een uitgebreide evaluatie en dan gaan we pas delen wat er mis gaat.'

Op 22 mei kondigde Translink aan dat klanten van KPN en Vodafone hun toestellen konden koppelen met OV-chip Mobiel. Na een week waarin een onbekend aantal KPN-klanten het lukte de smartphone te koppelen aan OV-chip Mobiel, werd besloten om het koppelen van OV-chip Mobiel voor klanten van KPN stop te zetten. Ook klanten van KPN-dochterbedrijven Simyo, Yes Telecom en Telfort kunnen hun mobiel sinds die datum niet koppelen met hun mobiele telefoon.

Klanten klaagden steen en been dat de verbinding niet werkte. Aanvankelijk gooide Translink het op fouten die klanten maakten in de aanmeldprocedure. Zo zouden ze niet eerst de juiste betaaldienst geactiveerd hebben. Later bleek dat ondanks succesvolle tests in een groep gebruikers, de koppeling niet werkte. 

Android

De problemen zitten waarschijnlijk in het koppelen van de systemen van KPN die gebruikt worden voor de registratie van de simkaart met de systemen die Translink gebruikt voor het beheer van de reisgegevens van de OV-kaart. Daar komt ook nog de koppeling met een betaaldienst, een wallet, die geactiveerd moet worden bij. 

Vodafone-klanten kunnen wel sinds eind mei 2017 hun Android-toestel koppelen aan de OV-chipkaart. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-18T14:14:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.