Managed hosting door True

AT&T verlengt telecom- en netwerkcontract met Shell

Partijen gaan in elk geval tot 2022 met elkaar in zee

 

Het Amerikaanse telecomconcern AT&T en Shell hebben een overeenkomst getekend waarbij AT&T voor Shell wereldwijd de telecommunicatie- en netwerkintegratiediensten gaat verzorgen. Het nieuwe contract betekent een verlenging van de lopende afspraken met vijfenhalf jaar. De contractwaarde is niet bekendgemaakt.

De deal past volgens Shell in de bedrijfsstrategie waarin het concern zijn complexe it-activiteiten wil stroomlijnen door over te gaan op meer gestandaardiseerde services. 

Onder de nieuwe overeenkomst gaat AT&T strategische services leveren, waaronder netwerkbeheer en -integratie, mondiale spraak- en datadiensten, beveiliging, video en samenwerkingstools, internet of things en andere innovatieve oplossingen. Hiermee ontstaat er volgens het concern voor Shell naast kostenbesparing ook een nieuwe it-omgeving die klaar is voor de toekomst.

‘AT&T gaat dit onder andere mogelijk maken door middel van netwerkfunctionaliteiten en de netwerkintegratiemogelijkheden van verschillende leveranciers. Die nieuwe omgeving is straks ingericht op ondersteuning van gevirtualiseerde services, een cloudstrategie en publiek-private netwerkoplossingen’, aldus de Amerikanen.

Netwerkdiensten

AT&T beweert dat het datadiensten levert in landen die samen goed zijn voor 99 procent van de wereldeconomie. Omdat Shell ook wereldwijd opereert en vaak ook in moeilijk bereikbare gebieden, kan AT&T het olieconcern hierin goed ondersteunen met geavanceerde netwerkdiensten.

Concreet houdt dit in dat de Amerikaanse telco in ruim honderd landen netwerkdiensten levert aan Shell en zijn dochterbedrijven. In 2008 nam het bedrijf in het kader van het eerste-generatie-uitbestedingscontract ongeveer 560 netwerkspecialisten over van Shell, van wie zo’n driehonderd in Nederland. Dat contract had een waarde van circa 1,6 miljard dollar; over de waarde van het daarop volgende contract uit 2013 en dit nieuwe contract zijn geen uitspraken gedaan.  

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6249059). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures bij Shell
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×