KPN start met VoIP voor consumenten

Dit artikel delen:

KPN start met internetbellen voor consumenten. Het lanceerde vandaag het pakket InternetPlusBellen, voor internetten en VoIP tegen een vast bedrag per maand. Bij het laatste spreekt KPN alleen over bellen naar vaste nummers. Een groep klanten gaat InternetPlusBellen nu eerst testen.

KPN biedt al enige tijd Voice over IP (VoIP) op de zakelijke markt, een introductie voor consumenten werd al verwacht. De grote concurrenten voor het telecombedrijf – de kabelmaatschappijen – zijn reeds langer actief met combinaties van internetten en bellen via Internet. KPN ziet de combinatie van spraak, data en televisie via IP (triple play) als een belangrijk onderdeel van zijn strategie.

Eerst wordt gestart met een selecte groep klanten, zo meldt het bedrijf. Deze mensen worden ‘op basis van klantprofielen’ benaderd. Er komen vier varianten voor InternetPlusBellen (’Go’, ’Lite’, ’Basic’ en ’Extra’), abonnementen starten vanaf 34,95 euro per maand. De pakketprijs van InternetPlusBellen is lager dan de gezamenlijke kosten voor een telefonie- en internetabonnement, aldus KPN. Dat neemt niet weg dat UPC pakketten aanbiedt voor bellen en internetten vanaf 24,95 euro.

In het weekeinde en ’s nachts bellen InternetPlusBellen-abonnees kosteloos en onbeperkt naar alle vaste telefoonnummers in Nederland. Voor 2,50 euro per maand extra geldt dit ook voor ’s avonds na 19.00 uur en voor 10 euro extra per maand bellen gebruikers altijd onbeperkt en kosteloos naar alle vaste telefoonnummers in Nederland.

Onduidelijk is of internetters die gebruik maken van InternetPlusBellen ook gratis met elkaar kunnen bellen, zoals met programma’s voor internetbellen als Skype mogelijk is. Momenteel houdt KPN een persconferentie over InternetPlusBellen. Later meer nieuws daarover.

Het pakket van InternetPlusBellen bevat als modem een ‘Experia Box’, die bij een bestaande telefoonaansluiting wordt geplaatst. Draadloos internetten is hiermee mogelijk. Ook videotelefoons en wifi-telefoons werken in combinatie met de ‘Experia Box’. Later dit jaar komt KPN ook voor de internetaanbieders Xs4all, HetNet en Planet met een VoIP-aanbod.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-25T11:22:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.