T-Mobile koopt Tele2 voor 190 miljoen euro

Dit artikel delen:
Puzzel

Telecomaanbieder T-Mobile neemt branchegenoot Tele2 over voor 190 miljoen euro. Tele2 behoudt een kwart van de aandelen. De overige 75 procent van de aandelen is in handen van Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Mobile Nederland. Via de overname willen de partijen de Nederlandse telecommunicatiemarkt verder openbreken.

De Nederlandse telecomaanbieders fuseren om ‘het op te nemen tegen het machtsblok van KPN en Vodafone-Ziggo en de Nederlandse telecommunicatiemarkt verder open te breken’. Het nieuwe T-Mobile beschikt daarvoor naar eigen zeggen over schaalvoordelen, meer spectrum en meer financiële middelen.

T-Mobile zegt via de overname geïntegreerde pakketten van vaste en mobiele diensten aan te bieden voor zowel de consumenten als de zakelijke markt. Ook verwacht het sneller 5G-diensten en netwerkinnovaties te realiseren.

De overname is afhankelijk van de goedkeuring van de desbetreffende toezichthouders. Dit wordt naar verwachting in de tweede helft van 2018 afgerond. Tot die tijd blijven de telecomaanbieders zelfstandig opereren. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Daar gaat de enige aanbieder die nog wat concurrentie bood. T-Mobile hoort gewoon in het rijtje met Vodafone en KPN. Zonder Tele2: wég concurrentie! Ik mag dus ook hopen dat deze overname afgekeurd wordt.

Een marktdynamiek met 3 aanbieders zal vrees ik compleet anders zijn dan een marktdynamiek met 4 spelers. Op deze kleine aantallen maakt het heel veel uit. Verbaast me dat de markt op Europees niveau nog niet opengebroken is. In Frankrijk heb je een paar hele goede prijsvechters bijvoorbeeld, zou schelen als die in Nederland actief zouden worden.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-15T10:00:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.