Berichtenverwerker Messagebird lijft Highside in

Dit artikel delen:
Overname handen schudden

Het Amsterdamse Messagebird, dat wereldwijd het messaging-, voice- chat- en videoverkeer voor zakelijke klanten regelt, heeft het vergelijkbare cloudcommunicatieplatform Highside overgenomen. Deze strategische overname is de eerste van Messagebird nadat het telecombedrijf in oktober 2017 zijn Series A-financieringsronde van zestig miljoen dollar bekendmaakte. Met de toevoeging van Highside aan de organisatie versterkt Messagebird zowel zijn productsuite als zijn marktaandeel.

Door de overname van Highside kan Messagebird de ontwikkeling van zijn spraakproduct versnellen. Het Highside-team is neergestreken in het hoofdkantoor in Amsterdam, waardoor het aantal medewerkers de honderd is gepasseerd. Het bedrijf is zo'n vijftien jaar actief als een aanbieder van het verwerken van spraak- en sms-berichten. Dagelijks verwerkt Highside, dat in Utrecht gehuisvest was, circa een miljoen oproepen en berichten voor bedrijven.

Messagebird haalde begin oktober zestig miljoen dollar op bij Silicon Valley-investeerder Accel met een participatie van Atomico en de bestaande investeerder Y Combinator. Het bedrijf exploiteert een cloudcommunicatieplatform met een eigen carrierinfrastructuur voor telecommunicatie. Met behulp van in-house ontwikkelde technologie kunnen multinationals wereldwijd direct contact maken met hun klanten via sms, voice, chat en video. Het bedrijf heeft vestigingen in Amsterdam, San Francisco, Sydney en Singapore. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-15T10:11:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.