ABN zoekt 500 man voor betaaltest met wearables

Dit artikel delen:

Ring voor contactloos betalen.

ABN Amro start 8 februari 2018 met een test waarbij klanten kunnen betalen met een ring, horloge, armband of sleutelhanger. Na interne tests met wearables wil het die nieuwe middelen voor contactloos betalen in de praktijk testen. De pilot duurt vier maanden. Naar eigen zeggen is de bank de eerste ter wereld die een wearable direct aan een betaalrekening koppelt.

De wearables hebben geen pincode en er kan in één keer maximaal 25 euro contactloos mee worden betaald. Worden er meer kleine betalingen achter elkaar gedaan, dan moet een pincode worden ingetoetst wanneer de grens van 50 euro is bereikt. In totaal kunnen gebruikers tien keer per dag betalen met hun draagbare accessoire waarin een chip en antenne zijn verwerkt.

De draagbare voorwerpen werken op alle betaalautomaten waarmee contactloos kan worden betaald. In ruil voor het gebruik van de wearables vraagt de bank aan deelnemers om feedback te geven. Dat gaat via een app. Zo moet het gebruik van de wearables tijdens de testperiode constant geoptimaliseerd worden.

Volgens de bank komt de test voort uit de wensen van klanten voor meer betaalgemak. De pilot vindt plaats in samenwerking Mastercard en wearable-beveiliger Digiseq. Volgens de bank voldoen de wearables in de pilot aan alle eisen voor betrouwbare en veilige betalingen.

'Helft betalingen contactloos'

Volgens ABN Amro is op dit moment de helft van alle betalingen contactloos. Yvonne Duits, productowner Payments, stelt dat de opmars van contactloos betalen niet beperkt blijft tot de betaalpas of mobiele telefoon. 'We zien dat steeds meer producten een betaalfunctionaliteit met ngc toevoegen. We willen deze betaalmethode dan ook graag met onze klanten testen met een aantal wearables.'

Ring, sleutelhanger, horloge, armband

Bij de ring, die gemaakt is van zirconia keramiek, zit de betaalchip verwerkt in de krasvrije laag van het sieraad. Bij de armband is de chip verwerkt in de metalen sluiting. Bij het horloge zit de chip ook in de band verwerkt. De chip van de sleutelhanger zit in een stukje metaal dat is verwerkt in een leren lusje.

Bij verlies of diefstal kunnen gebruikers de wearable direct blokkeren via een app of door in te loggen op internetbankieren.

De testperiode is van 8 februari 2018 tot en met 1 juni 2018. Deelnemers moeten in die periode minimaal twee betalingen per week doen met de wearable. Ze kunnen een voorkeur opgeven voor het type wearable dat ze het liefst zouden gebruiken. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-08T11:37:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.