Versatel overweegt verhuizen hoofdkantoor

Dit artikel delen:

Versatel speelt met de gedachte zijn hoofdkantoor te verplaatsen uit Nederland. Dit is één van de opties die het telecombedrijf overweegt in reactie op de nieuwe reparatieregeling voor de vennootschapsbelasting.

Versatel zegt zijn investeringen in Nederland nu te herzien en overweegt enkele opties. Het had vorige week al aangegeven bezorgd te zijn over de nieuwe wet. Topman Marc van der Heijden zegt dat dit zijn bedrijf enkele honderden miljoen kan kosten. Ironisch genoeg krijgt Versatel nu wel een meevaller van naar verwachting 115 miljoen euro, juist vanwege de nieuwe regeling.

 

Toch kan het Versatel nog veel geld kosten. Het heeft namelijk veel reorganisaties doorgevoerd om te compenseren voor de hoge kosten van onder meer gsm- en umts-licenties. Het vervallen van compensabele verliezen, wat volgens de belastingdienst een voordeel oplevert en dus belastbaar is, zou het telecombedrijf en meer Nederlandse bedrijven veel geld kosten.

 

De Tweede Kamer heeft het voorstel gisteren goedgekeurd. Dit komt neer op het afschaffen van artikel 12 in de wet op de vennootschapsbelasting. Dat artikel is echter afgeschaft zónder terugwerkende kracht, wat Versatel wel had gewild. De PvdA heeft die wijziging wel ingediend, maar dit heeft het niet gehaald.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-25T17:30:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.