Quamba People lijft Orsatel Telecom in

Dit artikel delen:

Orsatel blijft in Wateringen

Orsatel Telecom uit het Zuid-Hollandse Wateringen is overgenomen door branchegenoot Quamba Lab uit Hoevelaken. Dit bedrijf is onderdeel van Quamba People, eveneens gespecialiseerd in telecom(personeel). De partijen willen het overnamebedrag niet bekendmaken.

Reden voor de verkoop was dat Orsatel-eigenaar Kenan Oran en zijn vrouw naar het buitenland vertrekken. Ondanks dit vertrek blijft Oran de komende één tot anderhalf jaar betrokken bij Orsatel Telecom om gezamenlijk met de nieuwe eigenaren de huidige klanten te bedienen en de onderneming verder te laten groeien. 

Werving van telecomspecialisten

Marktlink Fusies en Overnames begeleidde de overname. Michiel Knubben van het bedrijf licht een en ander toe: ‘We hebben de telecommarkt geanalyseerd en met ruim vijftien potentiële kopers gesproken. Dit waren strategische partijen, en private equity. Na diverse gesprekken met geïnteresseerde partijen hebben we een aantal biedingen ontvangen. Uiteindelijk was de beste match met Quamba People.’ Daarnaast geeft hij aan dat Orsatel in Wateringen gevestigd blijft en dat ook de naam wordt behouden.

Ook eigenaar Oran is tevreden over de overname: ‘Er was direct een goed gevoel tussen mij en Raymond Verheul en Martin Cramer, de aandeelhouders van Quamba People. Wij constateerden alle drie dat beide bedrijven strategisch goed bij elkaar passen. Waar Orsatel Telecom soms moeite heeft om specialisten uit de markt aan te trekken, kan Quamba People monteurs en engineers met een groot landelijk netwerk snel leveren.’ 

Orsatel Telecom, opgericht in 2009 door de vader van Kenan Oran, focust zich op specialistische werkzaamheden op het gebied van bekabelde en draadloze communicatieverbindingen voor bedrijven en instellingen. Het bedrijf telt 45 werknemers en houdt zich bezig met allerlei soorten verbindingen waaronder koper, vdsl, VoIP, glasvezel en cloud. Het bedrijf claimt onder meer VolkerWessels Telecom, Allinq, KPN, Nokia, Alcatel-Lucent, Stam & Co tot zijn klanten te rekenen.

Quamba People uit Hoevelaken is een landelijk opererende personeelsbemiddelaar, die naast de mensen ook de tooling en aansturing verzorgt. Quamba People is sinds 2001 actief in de telecomsector. Bij de onderneming werken ruim 180 specialisten. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-11T11:55:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.