Systeemintegrator Zetacom lijft Creaforti in

Dit artikel delen:

Foto (v.l.n.r.) Zittend: Koen van den Boom en Dick Dompeling. Staand: Willem van de Kerkhof en Paul Bongers.

De Zoetermeerse systeemintegrator Zetacom neemt Creaforti, specialist in mobiel werken en (mobiele) telefonie uit Arnhem over. Het bedrijf groeit hierdoor van 140 naar ruim 180 medewerkers. Het overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt.

Een woordvoerster geeft aan dat de veertig medewerkers van Creaforti allemaal worden overgenomen door Zetacom maar blijven werken vanuit Arnhem. ‘Het hoofdkantoor blijft ook in de nieuwe situatie in Zoetermeer. De naam Creaforti zal uiteindelijk gaan verdwijnen.’ Over mogelijke nieuwe overnames kan ze nog geen uitspraken doen. 'Voor nu zijn we druk bezig met deze overname, maar wat de toekomst brengt zal de tijd ons leren.' 

Geïntegreerde dienstverlening

De directies van beide bedrijven hebben maandag 15 januari officieel getekend voor de overname op het kantoor van Creaforti in Arnhem. Zetacom wil met de aankoop de eigen marktpositie op het gebied van (mobiele) telefonie binnen het midden- en kleinbedrijf versterken. ‘Creaforti heeft op dit gebied veel kennis en ervaring in huis. Geïntegreerde dienstverlening is de toekomst voor het mkb en de grootzakelijke markt en met deze overname zijn twee belangrijke partijen in de markt samengevoegd’, zegt ceo Dick Dompeling van Zetacom. Willem van de Kerkhof, één van de drie oprichters en tot 2015 algemeen directeur van Creaforti, vult aan: ‘Paul Bongers, Koen van den Boom en ik hebben veertien jaar met veel plezier en energie aan Creaforti gewerkt en het gebracht tot waar het nu is. Voor de volgende stap hebben we met verschillende partijen gesproken. Met Zetacom hadden we veruit de beste match.’

Zorg, grootzakelijke markt en mkb

Het portfolio van beide organisaties sluit volgens de heren goed op elkaar aan. Beide organisaties hebben veel klanten in de zorg, de grootzakelijke markt en het mkb. ‘We zijn sterk complementair, maar wel met een gezonde overlap’, aldus Dompeling. 

Zetacom levert communicatieoplossingen en is gespecialiseerd in bedrijfstelefonie, zorg-alarmeringssystemen, spraak over wlan, locatiebepalingssystemen, mobiele telefonie en unified communications. Er werken zo'n 180 medewerkers bij het bedrijf met naast Zoetermeer vestigingen in Bleiswijk (logistiek) en ’s- Hertogenbosch (trainingscentrum). Tot de opdrachtgevers behoren onder andere diverse ziekenhuizen en zorginstellingen. Creaforti is in 2004 opgericht, gevestigd in Arnhem en telt zo’n veertig medewerkers.

Partnerstatus KPN, Vodafone en T-Mobile

De nieuwe gezamenlijke organisatie heeft de hoogste partnerstatus bij KPN, Vodafone en T-Mobile, de drie grootste providers van mobiele telefonie. Creaforti won daarnaast verschillende awards, waaronder die van KPN Business Partner van het jaar in 2014.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-16T10:51:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.