Europese telecommarkt gaat drastisch veranderen

Binnen vijf jaar zal het Europese telecommunicatielandschap er compleet anders uitzien dan vandaag. Het concept van een vaste telefoonaansluiting zal naar de achtergrond verdwijnen en bedrijven zullen gehoste telecomdiensten kopen.

Deze en andere verwachtingen worden besproken in ’The European Telecom Review’ , een nieuw rapport van IDC in opdracht van it-dienstenleverancier Atos Origin.

Volgens het rapport moeten telecomdienstverleners aantonen dat ze bedrijven en consumenten toegevoegde waarde kunnen bieden. Nu vaste en mobiele infrastructuur en telecommunicatie- en informatietechnologie samenkomen, is het voor telco's mogelijk om hun klanten gebundelde diensten aan te bieden van telefonie, televisie, internet en mobiele diensten. Bovendien worden zij gedwongen een hogere positie in de waardeketen in te nemen vanwege de dalende marges op basisnetwerkdiensten.

Volgens IDC neemt het aantal voice over broadband-verbindingen (VoBB) in Europa toe van twee miljoen in 2004 tot 22 miljoen in 2008. Samen met internet en televisie vormt VoBB een belangrijk element binnen een gebundeld dienstenaanbod.

"Ceo’s van telco's leggen het accent op de groei van winstgevende activiteiten in plaats van op kostenbesparingen. Daarom worden nieuwe businessmodellen gelanceerd en veranderen netwerkarchitecturen en it-systemen in snel tempo om nieuwe modellen van dienstverlening mogelijk te maken", zegt Pim Bilderbeek, Vice-President European Telecommunications and Networking Research bij IDC:

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-26T10:53:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.