ParkBee ontvangt 5 miljoen euro voor groeiplan

Dit artikel delen:
Investering

De Nederlandse aanbieder van parkeerdiensten via mobiele apps, ParkBee, ontvangt een investering van vijf miljoen euro van de Duitse investeringsmaatschappij Statkraft Ventures en de Zuid-Hollandse ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter. Met dat geld wil ParkBee de dienstverlening in Nederland uitbreiden door meer locaties te openen en extra diensten te bieden, zoals laadpalen en deelfietsen. Ook wordt het aantal locaties in het Verenigd Koninkrijk, waar het bedrijf sinds 2017 actief is, uitgebreid.

ParkBee is het bedrijf achter de parkeerapps Parkmobile en Park-line die volgens de aanbieder door 2,5 miljoen mensen worden gebruikt. Het bedrijf richt zich op onbenutte parkeerplaatsen van kantoorgebouwen, appartementencomplexen en andere vastgoedlocaties en maakt deze toegankelijk voor het grote publiek.

Volgens het bedrijf wordt bijna 43 procent van de private parkeerplaatsen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag een groot deel van de tijd niet gebruikt door de eigenaar. (170.000 van de 397.000 plaatsen). De app biedt de mogelijkheid om die plekken te verhuren. Automobilisten kunnen met de parkeerapps de slagboom van een ParkBee-locatie openen en via diezelfde app afrekenen.

ParkBee: 'Met het verhuren van de onbenutte plekken snijdt het mes aan twee kanten: voor automobilisten komen er meer betaalbare parkeerplaatsen vrij en bedrijven kunnen de leegstand in hun garages beter managen. ParkBee biedt de lege parkeerplekken aan voor tarieven die 30 tot 50 procent lager zijn dan de reguliere tarieven voor betaald parkeren op straat.' Ook voor gemeenten lost het bedrijf naar eigen zeggen iets op: 'Door het benutten van de extra parkeerplaatsen verdwijnen meer auto’s uit het straatbeeld en hoeven minder nieuwe plekken en parkeergarages door de gemeente aangelegd te worden.'

ParkBee

Het bedrijf is in 2013 opgericht door Jian Jiang en Tom Buchmann. Wouter de Bruijne werd in 2015 mede-eigenaar. Het bedrijf wil een einde maken aan het parkeerprobleem door het ontsluiten van niet gebruikte private parkeerplaatsen van bijvoorbeeld bedrijven, appartementencomplexen, hotels en supermarkten. Inmiddels beschikt ParkBee in Nederland over meer dan zestig locaties en heeft het bedrijf de oversteek gemaakt naar Londen, waar het twintig locaties beheert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-22T10:09:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.