Managed hosting door True

Nokia helpt Tele2 aan betere netwerkkwaliteit

Dit artikel delen:

Nokia gaat een realtime netwerkanalyse-oplossing bij Tele2 implementeren. Hiermee wil de Nederlandse telecomleverancier zijn mobiele netwerk realtime analyseren om problemen te identificeren en op te lossen. Dit moet de netwerkkwaliteit verbeteren en uiteindelijk een betere gebruikerservaring aan de klanten opleveren.

Het gaat om de zogenaamde Traffica-oplossing. Die oplossing van Nokia geeft Tele2 inzicht in de netwerkactiviteiten van zijn abonnees, zoals de locatie en de gebruikte apparaten. Hiermee krijgt de klantenservice beter inzicht in het klantengedrag en wil het bedrijf zijn abonnee-ervaring verbeteren.

De oplossing beschikt daarnaast over geolocatie-functionaliteiten. Dit geeft Tele2 realtime inzicht in de serviceproblemen, zoals slechte dekking en mislukte gesprekken op het netwerk. De problemen worden op een kaart getoond, wat het voor gebruikers inzichtelijk maakt waar de problemen zich bevinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-05T11:43:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.