Managed hosting door True

Nokia helpt Tele2 aan betere netwerkkwaliteit

 

Nokia gaat een realtime netwerkanalyse-oplossing bij Tele2 implementeren. Hiermee wil de Nederlandse telecomleverancier zijn mobiele netwerk realtime analyseren om problemen te identificeren en op te lossen. Dit moet de netwerkkwaliteit verbeteren en uiteindelijk een betere gebruikerservaring aan de klanten opleveren.

Het gaat om de zogenaamde Traffica-oplossing. Die oplossing van Nokia geeft Tele2 inzicht in de netwerkactiviteiten van zijn abonnees, zoals de locatie en de gebruikte apparaten. Hiermee krijgt de klantenservice beter inzicht in het klantengedrag en wil het bedrijf zijn abonnee-ervaring verbeteren.

De oplossing beschikt daarnaast over geolocatie-functionaliteiten. Dit geeft Tele2 realtime inzicht in de serviceproblemen, zoals slechte dekking en mislukte gesprekken op het netwerk. De problemen worden op een kaart getoond, wat het voor gebruikers inzichtelijk maakt waar de problemen zich bevinden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6313742). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.