Spie en Capx leveren 4G- en 5G-netwerken Druid

Bedrijven kiezen bewust voor Iers bedrijf in verband met Brexit

Dit artikel delen:

Technische dienstverlener Spie en value-add distributeur en zorgleverancier Capx Nederland gaan de 4G- en 5G-netwerken van de Ierse netwerkleverancier Druid in ons land distribueren, installeren en ondersteunen. Het betreft private mobiele netwerken.

Capx is een value-add distributeur van private mobiele netwerken in Nederland. Het bedrijf biedt sinds vorig jaar private 4G en 4GaaS (4G as a service)-netwerken, met name aan bedrijven in de zorg. Klanten zijn onder meer zorggroep Sint Maarten, Zorgcombinatie Noorderboog en de gemeente Heemskerk. Capx is specialist op het gebied van de integratie van alarmsystemen in de zorg en persoonlijke beveiliging. De onderneming, opgericht in 2009, heeft het kantoor in Nijkerk.

Brexit

Paul van Gasselt, ceo van Capx Nederland: ‘We werken aan een aantal projecten waarbij de Ierse netwerkleverancier Druid een belangrijke rol speelt in het leveren van de nieuwste private 4G-netwerken met onze partners. Enkele van Druids belangrijkste concurrenten zijn gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Met de onzekerheid rondom de Brexit is het voor ons van cruciaal belang dat Druid een Iers bedrijf is en dat we te maken hebben met een bedrijf dat binnen de eurozone blijft.’

Ad de Korte, business development manager voor Spie Nederland, voegt hieraan toe: ‘Private netwerken waren een ontbrekend stuk in ons productportfolio dat we graag toe willen voegen. We hebben de publieke dekking voor veel klanten in Nederland in de loop der jaren verbeterd door das (distributed antenna systems) te gebruiken. Het toevoegen van Druids netwerken met deze overeenkomst met Capx opent voor ons nieuwe zakelijke kansen op het gebied van 4- en 5G-technologie.’

Druid en Spie

Druid, opgericht in 2000, ontwikkelt mobiele netwerkproducten voor bedrijven en bijbehorende diensten. De onderneming is gevestigd in Bray, vlakbij Dublin.

Bij de Nederlandse organisatie van technisch dienstverlener Spie werken 2600 mensen. Wereldwijd telt het ruim 38.000 medewerkers verdeeld over 550 vestigingen in 35 landen. Het bedrijf boekte in 2015 een omzet van ongeveer vijf miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-26T10:36:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.