BT schrapt 13.000 banen en investeert in 5G

Dit artikel delen:
BT Amsterdam

Customer innovation showcase BT Amsterdam (archief)

De Britse telecomreus BT schrapt de komende drie jaar dertienduizend banen. Het gaat voornamelijk om functies in de backoffice en het middenmanagement. De reorganisatie is onderdeel van een koerswijziging waarbij BT inzet op een geïntegreerd aanbod van connectiviteit en online diensten. Het bedrijf zegt fors te investeren in een 5G-nertwerk en zesduizend nieuwe mensen te zoeken die het bedrijf ondersteunen in de opzet van een nieuw netwerk en nieuwe vormen van dienstverlening aan klanten.

Dat maakte BT op 10 mei 2018 bekend. In dat bericht meldt het bedrijf ook dat er plannen zijn om het hoofdkantoor in hartje Londen te verlaten. Er ligt een plan om dertig vestigingen te creëren waar het bedrijf meer met klanten gaat samenwerken aan hun behoeften rondom connectiviteit en diensten.

Ook meldt het bedrijf dat er een oplossing is gevonden voor zijn pensioengat. Met name beleggers van het voormalige staatsbedrijf maakten zich daar zorgen om.

Met de ingrepen hoopt het voormalige British Telecom, een antwoord te bieden op de teruglopende omzet.  In mei 2017 schrapte BT vierduizend banen in de internationale organisatie. Ook toen ging het voornamelijk om mensen in de backoffice en het middenmanagement. Wereldwijd heeft het bedrijf ongeveer honderdduizend mensen op de loonlijst staan.

5G

Naast de personeelsreductie wil BT meer investeren in de ontwikkeling van 5G. De investeringen in 5G-netwerken en nieuwe mobiele dienstverlening hakken echter flink in op de begrotingen van telecombedrijven. Zeker voormalige staatsbedrijven kampen met een verouderde netwerkinfrastructuur. Bovendien vormt de omzet in zowel de zakelijke als consumentenmarkt vaak een uitdaging.  

Eerder kondigde de Amerikaanse tak van T-Mobile een fusie met mobiele telefonie-aanbieder Sprint aan om samen te investeren in een landelijk dekkende 5G-netwerk in de VS.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-11T10:22:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.