Managed hosting door True

Ericsson krijgt Europese lening voor 5G

 

Telecommasten

De Europese Investeringsbank gaat de Zweedse telecomspecialist Ericsson een lening geven van 250 miljoen euro. Met het geld kan research en ontwikkeling gedaan worden rond de nieuwe 5G-technologie.

Met het geld kan Ericsson onder meer hard- en software ontwikkelen voor het RAN (Radio Access Network), het netwerkonderdeel dat mobiele apparaten verbindt met het core-netwerk. Ook de ontwikkeling van het achterliggende core-netwerk zelf en de bijhorende analyse tools wordt met de investering gespijsd.

De meeste onderzoeksactiviteiten zullen in Zweden plaatsvinden, maar ook in andere EU-landen (onder meer Ierland, Spanje en Polen) werkt Ericsson aan de technologie. Ook in België doet Ericsson onderzoek naar 5G, op de Hasseltse Corda Campus. Tegen 2020 moet de onderzoeksfase afgerond zijn.

‘De ontwikkeling van 5G is waarschijnlijk is een van de belangrijkste innovatie-initiatieven voor de telecomindustrie in de komende jaren’, zegt Alexander Stubb, vice president van de EIB. ‘Ericsson leverde de meeste vooraanstaande bijdrages aan wat mobiele telefonie vandaag is en we mogen fier zijn om dit te ondersteunen. Naast het feit dat we Europese technologie ondersteunen, zorgt dit project er ook voor dat duizenden hooggekwalificeerde jobs in Europa zullen blijven.’  

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6370562). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.