Nederland binnen Europa op kop met breedband

Dit artikel delen:

Nederland heeft Denemarken van de eerste plaats verdrongen als grootste breedbandland binnen Europa. Maar liefst 19 op de 100 inwoners beschikt over snel internet. Denemarken ligt daar vlak achter met 18 aansluitingen op elke 100 inwoners.

Europees Commissaris Reding (Informatie) maakte deze prestatie bekend, meldt het ANP. Minister Brinkhorst van Economische Zaken heeft steeds de ambitie gekoesterd dat Nederland Europees koploper met breedband zou worden.


In heel Europa neemt breedband sterk toe. Snel internet was op 1 januari te vinden bij gemiddeld negen van elke honderd inwoners. Europa telde daardoor 40 miljoen breedbandlijnen. Dat is 70 procent meer dan het jaar ervoor. Gemiddeld komen er 45.000 nieuwe lijnen per dag bij, tegen 29.000 dagelijks in 2003.

"Deze cijfers zijn erg indrukwekkend en extreem bemoedigend voor de toekomst’’, oordeelde Europees Commissaris Reding. Brussel vindt het snelle internet belangrijk voor de Europese concurrentiekracht. Het verhoogt de productiviteit van werknemers, de levensstandaard en het aantal banen.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Naar mijn idee een beetje is deze stelling 'een beetje dom', om maar in Maxima's termen te blijven.

Ik heb 2 kinderen en een vrouw, die zijn ook inwoner van Nederland.
Samen vormen wij in aantal een doorsnee gezin.
Mijn vrouw heeft niet de behoefte een eigen breedband verbinding aan te schaffen, en mijn kinderen zijn er nog veel te jong voor.
Als wij 100% van de bevolking zouden vertegenwoordigen heeft in dat geval 25% van de inwoners inmiddels breedband.

Maar, wat ik mij afvraag, hoe komen we in hemelsnaam ooit aan 100% of daar uberhaupt in de buurt, zelfs 50% zullen we niet halen, althans, niet zolang het begrip "inwoners" in relatie tot dit artikel van een definitie wordt voorzien.

ik denk dat het niet gaat om 'inwoners', maar huishoudens
dus in jouw voorbeeld is de 100 procent al bereikt

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-02T10:40:00.000Z Redactie Computable/Computer Idee
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.