Amac opent vlaggenschip in The Wall Utrecht

Apple Premium Reseller opent 47ste winkel met nieuwe faciliteiten

Dit artikel delen:

Amac-winkel in The Wall.

Amac heeft zijn grootste winkel geopend in The Wall, het koop- en belevingscentrum langs de snelweg A2 bij Utrecht. Volgens de Apple Premium Reseller behoort dit 47ste filiaal zelfs tot de grootste door Apple gecertificeerde winkels ter wereld.

Amac heeft in totaal 6.200 vierkante meter gehuurd in The Wall. De nieuwe winkel telt zo'n 675 vierkante meter; het bedrijf claimt het breedste assortiment aan Apple-producten en accessoires aan te bieden. Apple verzorgt het interieur van alle Amac-stores in Nederland en voorzag de winkel van een lichtplan en meubels. Blikvanger is de grote 360-gradenservicebalie.

'Fase 1 was het magazijn, met de opening van de winkel is fase 2 voltooid. Daarna volgen nog drie fases, totdat uiteindelijk eerste kwartaal 2019 het complete oppervlak in gebruik is genomen', licht algemeen directeur Ed Bindels toe.

Op dit moment kunnen iPhones worden gerepareerd op de nieuwe locatie. Later dit jaar opent Amac in The Wall een omvangrijke reparatie-afdeling, de grootste van alle filialen. Voor dringende problemen met iPhones, iPads of MacBooks komt er een express-service. 'We hebben op dit moment diverse vacatures openstaan voor technisch geschoold personeel', aldus Bindels.

Verder worden er trainingsruimtes ingericht voor cursussen voor Mac en iPad. Het moeten zogeheten experience-rooms worden, niet alleen voor particuliere klanten, maar ook zakelijke klanten en scholen.

Tot slot zal Amac al zijn kantoren onder het dak van The Wall samenbrengen. Nu nog houdt de Apple Premium Reseller kantoor op drie verschillende locaties in Utrecht.

Groei

Amac werd in 2005 opgericht door Ed Bindels met aanvankelijk een filiaal op de Utrechtse Mariaplaats. In dertien jaar tijd is het bedrijf uitgebouwd tot een premiumketen met 47 vestigingen in het hele land en verschillende webshops. De omzet van het bedrijf steeg afgelopen boekjaar met 64 procent naar ruim 154 miljoen euro.

Na de overname van iCentre in maart 2017 werd Amac naar eigen zeggen de grootste Apple Premium Reseller van Nederland. Daarnaast levert het bedrijf nog andere diensten aan Apple-gebruikers, waaronder een reparatieservice en producttrainingen. Ook biedt het professionele diensten aan bedrijven, onderwijs- en zorginstellingen.

Amac opent winkel in The Wall

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-17T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.