Ericsson en Intel bouwen samen 5G-infrastructuur

Dit artikel delen:
5G

Ericsson en Intel gaan samen software (Ericsson) en hardware (Intel) bouwen om een nieuwe generatie 5G-platformen mogelijk te maken. De bedrijven willen een nieuw hardware-managementplatform leveren dat de flexibiliteit van de cloud uitbreidt naar de hardware-infrastructuurlaag.

Als onderdeel van de overeenkomst willen beide bedrijven hun ontwikkelingen rond de Ericsson SDI Manager-software en Intel Rack Scale Design afstemmen en deze oplossingen uitbreiden met beheermogelijkheden. Zo kunnen operatoren gebruikmaken van multi-vendor hardware-opties, de end-to-end software-oplossingen van Ericsson en de innovaties van Intel.

Veel communicatieserviceproviders zijn al begonnen met de overgang naar gestandaardiseerde servers om de infrastructuurkosten te verlagen. Andere hebben echter aanvullende beheermogelijkheden nodig om de activiteiten te stroomlijnen en de levering van nieuwe diensten snel te laten verlopen. De samenwerking tussen Intel en Ericsson moet leiden in een nieuw infrastructuurbeheerplatform dat de cloudflexibiliteit, transparantie en efficiëntie kan leveren die vereist zijn voor network functions virtualization (nfv), gedistribueerde cloud en 5G.

‘We hebben een lange geschiedenis van succesvolle samenwerking met Intel’, zegt Lars Martensson van Ericsson. ‘Deze nieuwe samenwerking zal zich naast hardware ook concentreren op software. We zien het echt als uitgelezen kans voor serviceproviders om met succes open cloud- en nfv-infrastructuur te implementeren over de volle breedte van het netwerk, van gecentraliseerde datacenters tot de edge.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-13T10:00:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.