Cisco overtrad driemaal Linux-licentie

Dit artikel delen:

Cisco schond tot begin deze week de Linux-licentie met een Linksys ADSL2-modem. Dat stelt Harald Welte van website GPL-violations.org. Het is de derde keer dat het door Cisco overgenomen Linksys deze licentie veronachtzaamd.

Cisco biedt sinds een paar dagen de broncode van de Linux-kernel in het ADSL2MUE-modem aan via de website www.linksys.com/support/gpl.asp. Het ter beschikking-stellen van de broncode is een van de eisen van de GPL (General Public License, een van de meestgebruikte licenties voor het verspreiden van open source software). Omdat het modem draait op een Linux-kernel is het bedrijf verplicht dat te melden en de broncode aan te bieden.

Het Amerikaanse bedrijf kwam pas in actie nadat het was aangeschreven door de advocaten van GPL-Violations. De afgelopen weken onderzocht Linux-programmeur Welte of Cisco wel de benodigde broncode meelevert bij de hardware.

Linksys kreeg al twee maal eerder een brief van de GPL-advocaten. Het schond in 2003 de licentievoorwaarden met de levering van draadloze routers WRT54 en WMA11. Het is evenmin het enige bedrijf dat de licentie niet snapt. Vorige maand bleek ook Cytrix met de levering van een VPN-server de GPL te schenden.


Linksys, fabrikant van netwerkapparatuur voor consumenten, werd in maart 2003 overgenomen door Cisco, eveneens fabrikant van netwerkapparatuur, maar dan vooral voor de zakelijke markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-14T14:59:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.