Eazit, Crystal Networks en Xenosite smelten samen

Dit artikel delen:

Ict- en telecomdienstverleners Eazit, Crystal Networks en Xenosite gaan gezamenlijk verder als Eazit. De organisaties zijn onderdeel van Enreach en gaan nu vanuit één label klanten voorzien van unified communications-diensten. Dit met het doel de groeiambities in Nederland te realiseren.

De drie organisaties zijn onderdeel van Enreach (voorheen bekend als Within Reach Group). Die Nederlandse moederorganisatie bestaat uit een groep van Europese bedrijven die elk unified communications-diensten aanbieden. Labels hiervan zijn Eazit, Voiceworks, Swyx, Ipnordic en Centile. De Enreach-groep wordt financieel ondersteund door de investeerder Waterland.

Directe en indirecte kanaal

Eazit, voorheen bekend als Intercity Technology Nederland, is opgericht in 1994 en biedt verschillende communicatie-oplossingen, waaronder mobiele telefonie, unified communications, ip-telefonie (voip) en ondersteunende ict-diensten. De organisatie bedient het directe kanaal en werd in 2019 onderdeel van Enreach.

Xenosite werd in 2017 bij Enreach aan boord gehaald voor de kennis en klanten op het gebied van breedband. De organisatie bedient zowel het directe als het indirecte kanaal. De holding wil dit echter gescheiden houden: dochter Eazit bedient het directe kanaal, terwijl dochter Voiceworks juist partners (het indirecte kanaal) voorziet van producten en diensten. Het team van Xenosite is daarom opgesplitst tussen Eazit en Voiceworks.

Crystal Networks is de meest recente Nederlandse aanwinst van Eazit. Dat bedrijf, partner van Voiceworks, is gespecialiseerd in telefonie-, ict- en netwerkdiensten en werd in september vorig jaar onderdeel van de groep met het idee om verder te gaan onder Eazit.

Door de drie partijen samen te voegen tot Eazit, wil organisatie zijn groeiambities in Nederland verstevigen.

Terry Aurik, ceo van Voiceworks, laat in reactie aan Computable weten dat Enreach regelmatig met Nederlandse partijen, waarbij telecom of ict in het dna zit, in gesprek is voor een potentiële overname. Hierbij kijkt de holding specifiek naar telecomaanbieders die de transitie naar ict willen maken of juist ict-leveranciers die kennis en klanten aan de groep kunnen toevoegen.

Enreach

Enreach is met meer dan 750 medewerkers actief in de kernmarkten Duitsland, Nederland en Frankrijk en in nog eens 25 landen. De organisatie heeft in Nederland zo’n driehonderd medewerkers in dienst. Hiervan bedienen een kleine vijftig mensen het directe kanaal vanuit Eazit. Dat gebeurt vanuit kantoren in Amsterdam, Houten, Drachten en Veldhoven. Het indirecte kanaal wordt vanuit Voiceworks bediend. Dat zijn zo’n 150 medewerkers. De overige collega’s werken voor de Enreach Holding. Dit betreft functies op het gebied van personeelszaken, ict-ontwikkeling en marketing.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-07T13:15:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.