KPN neemt voor 1 miljard euro Telfort over

Dit artikel delen:

De lang verwachte consolidatieslag in de mobiele telecommarkt lijkt een feit nu telecombedrijf KPN 980 miljoen euro geboden heeft op concurrent Telfort. Martkautoriteit NMA moet de overname nog goedkeuren.

De overnamesom kan 140 miljoen euro hoger uitvallen als Telfort vooraf gestelde omzetdoelen haalt. KPN hoeft voor de transactie geen nieuwe lening aan te boren. Het zegt met het bestaande kasgeld toe te kunnen. Door de overname krijgt KPN in de boeken 900 miljoen euro compensabele verliezen met een netto waarde van 180 miljoen euro.

 

Telfort is op dit moment in handen van investeerder Greenfield Capital Partners, dat het telecombedrijf in 2003 overnam voor 25 miljoen euro. De grootaandeelhouder had vorig jaar al laten weten dat het een nieuwe aandeelhouder zocht om investeringsgeld voor de activiteiten binnen te halen. De goedkeuring van NMA neemt naar verwachting enkele maanden in beslag.

KPN zegt het merk Telfort apart in stand te willen houden. Als reden geeft het concern op dat Telfort een ander klantensegment bedient. Daarnaast is Telfort ver in het toelaten van andere bedrijven op zijn netwerk die zelf hun eigen klanten bedienen. KPN is ook met deze activiteit begonnen, maar het is er niet in geslaagd om deze groothandelsmarkt goed uit te bouwen. KPN wil wel de telefonienetwerken integreren. Als onderdeel daarvan gaat één van de twee umts-licenties binnenkort terug naar het ministerie van Economische Zaken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dat is een heel mooi bericht voor de groep investeerders die het destijds voor 25 miljoen van O2 hebben overgenomen.
Toen was KPN niet geinteresseerd en zei er over, O2? dat netwerk is het "schroot" van de mobiele telecom industrie, verassend dat "schroot" nog zo veel waard word in zo'n korte tijd!

Ik wil alle partijen van harte feliciteren.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-28T10:32:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.