77 miljoen extra voor digitale zorg thuis

Dit artikel delen:
Thuiszorg

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport maakt 77 miljoen extra vrij voor ondersteuning en zorg op afstand via digitale toepassingen. Het gaat om een aanvullend bedrag bedoeld voor zorg aan thuiswonende kwetsbare ouderen, chronisch zieken en minder-validen.

Door het grote aantal aanvragen van de eerdere tijdelijke noodregeling SET Covid-19, onderdeel van de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET), is er nu de SET Covid-19 2.0. De nieuwe regeling is specifiek gericht op aanbieders van wijkverpleging, huisartsenzorg, ggz en aanbieders van ondersteuning in het kader van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) die nu extra willen investeren om structureel met digitale zorg op afstand aan de slag te gaan.

Bij de eerdere noodregeling SET Covid-19 kwamen binnen korte tijd ruim 1.700 aanvragen  binnen; daarvan zijn 460 aanvragen toegekend. Nog steeds dus blijven veel zorgaanbieders en hun cliënten behoefte hebben aan de technologische mogelijkheden voor zorg op afstand, zoals mogelijkheden van beeldschermzorg, indicatiestelling via een app en medicijndispensers. Het oorspronkelijke budget voor SET bedroeg 28 miljoen euro. Dat bedrag is nu dus in het kader van SET Covid-19 2.0 flink verhoogd. 

Per aanvraag is een maximumbedrag van vijftigduizend euro beschikbaar. De subsidie is aan te wenden voor de aanschaf van apparaten, het inhuren van hulp bij de implementatie en scholingskosten voor personeel. Hierbij is een eigen bijdrage geen vereiste. Een substantieel gedeelte van het subsidieplafond is gereserveerd voor de wijkverpleging.

De regeling wordt in de tweede helft van juli geopend. Meer informatie is hier te vinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-07T11:59:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.