Eurofiber breidt glasnet uit naar Hamburg

Eurofiber koopt het voormalige Tyco-glasvezelnetwerk in Nederland en Duitsland. De voornaamste aanbieder van onbelicht glasvezel in Nederland wil met deze aankoop de telecomvoorzieningen in het noord-oosten van het land verbeteren.

Het Tyco-glasnet was in handen van Northern Light Rail sinds het voormalige moederconcern in de financiële problemen kwam en het netwerk van de hand deed. De Tyco-verbinding is de uitloper van een zeekabel tussen de Verenigde Staten en het Europese vaste land. Het doet via Groningen de Duitse stad Hamburg aan en is via een andere uitloper verbonden met Amsterdam. "De overname betekent dat we de uitbreiding van het Eurofiber-netwerk makkelijker kunnen realiseren. Op deze manier ontsluiten we de noordelijke regio beter", zegt Joost Goderie, directeur van Eurofiber.

Volgens Goderie is in de provincies buiten de Randstad grote behoefte aan betere en betaalbare internetverbindingen met Amsterdam. "In veel steden buiten de Randstad houden de kabelmaatschappijen, BT en KPN de prijzen voor hun verbindingen onnatuurlijk hoog. Maandprijzen tussen de drie- en vijfduizend euro voor een 155 Mbps verbinding in de regio zijn normaal. Eurofiber zit nu op 2500 euro voor 1 Gbps, waarmee het een goed alternatief is voor isp’s en telecombedrijven in de regio die een goede en betaalbare verbinding naar het internetknooppunt in Amsterdam nodig hebben. We zijn heel duidelijk geen concurrent van deze lokale partijen", aldus Goderie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-30T12:05:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.