Internetpionier werkt aan nieuw Internet

Dit artikel delen:

David Clark, mede-ontwerper van het Internet, ontwikkelt met de Amerikaanse National Science Foundation (NSF) een plan voor een nieuw Internet. Het wereldomspannende netwerk zou niet meer aan de huidige maatstaven voldoen.

Het probleem met het hedendaagse Internet is volgens Clark dat het dertig jaar oude ontwerp groei onmogelijk maakt. Een nieuw Internet kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor ingebedde draadloze modems en sensoren. Ook zou het een veiliger en geschikter medium voor commercie bieden. Een sneller Internet zou mensen kunnen samenbrengen in 3D-omgevingen, spiegelt Clark voor.

Ondertussen verloopt de overstap naar de zesde versie van het Internet Protocol (IPv6) nog altijd erg traag. IPv6 biedt veel meer adressen dan het huidige IPv4 en vormt daarmee een uitweg voor het dreigende wereldwijde tekort aan ip-adressen. Dat tekort sluimert al jaren, maar is door technieken als NAT (Network Adress Translation) telkens opgeschoven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Er wordt te weinig gedaan om de kwaliteit van de informatie op het huidige internet te bewaken of te certificeren, via nationaal erkende keurmerken. juist hierdoor heeft de gemiddelde burger heel weinig vertrouwen in de informatie op de vele miljoenen websites.

Afgelopen week kreeg ik wat nieuwe inzichten in de gevaren van internet voor de samenleving en voor de ontwikkeling van de persoonlijkheid. Centrale stelling hierbij is:

de communicatieprocessen in een cybertoob zijn onvolledig, waardoor ook de groei en cybersocialisatie onvolledig zijn, wat op den duur kan leiden tot een onvolledige cyberidentiteit.

Het onderzoek naar dit verschijnsel is nog niet voltooid, maar het rapport zal binnen enkele weken gepubliceerd worden. De teksten hierover staan in : deel 4 Geheim rapport Nieuw Rechts van onderstaande website.

Feitelijk ben ik meer voorstander om de hogere geestelijke ontwikkeling van burgers te versterken, door het huidige internet effectiever te benutten.

Met vriendelijke groeten,

Dewanand
Hindoeschrijver

Kritisch Podium Dewanand
http://www.dewanand.nl

Noot:
Cybertoob
De cybertoob is gedefinieerd als de reguliere socialiserende en informerende digitale omgeving op internet (WWW) van een individu. Alle bezochte websites, chatsites, alle mailcontacten en de diverse discussieforums waaraan men regelmatig deelneemt behoren tot de cybertoob van iemand. Dit begrip komt min of meer overeen met de sociologische term sociotoob, maar is geheel gerelateerd aan het internet. Wezenlijk is dat het noodzakelijk is om alleen achter een computer te zitten, om de eigen cybertoob te ervaren en ermee om te gaan.Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-01T13:32:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.