KPN verliest monopolie op vast telefoonnetwerk

Dit artikel delen:

KPN verliest het alleenrecht op de verkoop van abonnementen op zijn vaste telefoonnetwerk. Ook andere bedrijven moeten in staat worden gesteld abonnementen te verkopen, aldus de OPTA.

Bedrijven mochten wel al belminuten op het netwerk inkopen. Voor vaste abonnementen was de consument echter nog aangewezen op KPN. Volgens OPTA-voorzitter Jens Arnbak heeft KPN, als het gaat om vaste aansluitingen, een aandeel tussen de 95 en 99 procent.

 

“We vonden dat we de markt een zetje moesten geven,” zegt Arnbak in een interview in de Volkskrant. “Eigenlijk is het een harde duw, maar we doen dit omdat dit ons op economische gronden zinvol lijkt.”

KPN denkt niet dat de maatregel gevolgen heeft voor het klantenbestand. “Wij beschikken nog over het netwerk en ook die andere aanbieders kunnen daar niet omheen," zegt een woordvoerder tegen nu.nl.

De OPTA zal het tarief voor het verhuur van de aansluitingen gaan bepalen. De consumentenprijs voor zo’n abonnement mogen de aanbieders zelf vaststellen, zolang de KPN maar niet onder de kostprijs duikt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-01T15:56:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.