Amerikaans Congres buigt zich over invoering IPv6

Dit artikel delen:

Het Amerikaanse Congres heeft zich vorige week gebogen over de vertraging van de IPv6-invoering. In de hoorzitting kwam de rol van de overheid aan bod en of andere landen de Verenigde Staten nu voorbijstreven.

In 2003 werd nog gepland dat het nieuwe protocol in 2006 zou worden ingevoerd. Deze datum is inmiddels verschoven naar 2008. In april van dit jaar hebben alle overheidsinstanties hun plannen voor het invoeren van IPv6 moeten doorgeven aan het Witte Huis.

Volgens de sprekers hebben Europa en Azië meer dan 800 miljoen dollar in het nieuwe protocol geïnvesteerd. Zij vinden daarom ook dat de Amerikaanse regering zich meer met de invoering hiervan moet bemoeien.

 

Het Department of Defense (DOD) is nu wel bezig met de overstap. Andere federale instanties zijn er nog niet aan begonnen. Het DOD is altijd één van de eersten in de overheidssector op het gebied van nieuwe technologieën.

IPv6 biedt veel meer adressen dan het huidige IPv4 en vormt daarmee een uitweg voor het dreigende wereldwijde tekort aan ip-adressen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-04T15:53:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.