Politie voor rechter gedaagd om C2000-terugvalsysteem

Dit artikel delen:

Abiom, leverancier van missiekritische communicatie, start een kort geding tegen de politie. Het Wijchense bedrijf is het niet eens met de beslissing dat Abiom is afgevallen als een van de vijf mogelijke leveranciers van een landelijke push-to-talk-dienst. Het gaat om een terugvalsysteem met een hoge beschikbaarheid dat in het geval van storingen met het C2000-systeem van de hulpdiensten gebruikt wordt.

Dat meldt vakblad over missiekritische communicatie Verbinding. Het kort geding speelt op 12 november in Den Haag. Op dit moment gebruikt de politie Grouptalk als terugvalsysteem. Dit door 2Way geleverde systeem is echter een tijdelijke oplossing. Voor een langere periode – de politie gaat uit van ruim vier jaar – is wettelijk een aanbesteding nodig.

Wel geselecteerd voor de volgende ronde zijn Koning & Hartman, Airbus, Motorola, Entropia en het eerder genoemde 2Way. Tijdens de migratie van het oude naar het nieuwe C2000, begin dit jaar, was de app van 2Way geïnstalleerd op 40.000 smartphones van de politie. Algemeen wordt aangenomen dat de huidige aanvraag naar POC-diensten (push-to-talk-over-cellular) voorsorteert op de toekomstige vervanger van C2000.

Abiom wil met de rechtszaak duidelijk krijgen waarom het bedrijf niet deel mocht nemen aan de tender en toch toegelaten werd tot de aanbesteding. De leverancier wil geen inhoudelijke reactie geven, zolang de zaak onder de rechter is. 

POC

Push-to-talk over cellular (POC) is een service-optie voor een mobiel telefoonnetwerk waarmee abonnees hun telefoons kunnen gebruiken als walkietalkies. Daarbij is de verbinding qua afstand in principe onbeperkt. Met één druk op de knop moet de verbinding tot stand worden gebracht. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Politie

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-29T12:01:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.